Blog van Quant aan huis


Op deze pagina wil ik je met mijn blogs meenemen in de processen die ik doormaak, maar ook wat mij inspireert, beweegt en interesseert. Soms heel persoonlijk en soms gewoon 'ter leering ende vermaeck'.

Maar ook tips voor jouw interieur, waar te beginnen of leuke adressen om te shoppen. Hiermee hoop ik jou als lezer ook weer te inspireren en lekker met je woonwensen aan de slag te gaan. 

11 januari 2022 #9 OFFLINE

11 januari 2022 #9 OFFLINE

Dat ben ik eigenlijk al een hele tijd. Niet echt natuurlijk, ik surf er behoorlijk op los van Bol en Amazon naar Instagram en ook nog even naar Facebook en via Pinterest naar Marktplaats. Maar mijn eigen aanwezigheid met Quant aan huis was een soort van solidair met de lockdown-maatregelen. Hoe zwaarder de maatregelen, hoe meer ik zelf in lockdown ging… maar net zoals de maatregelen, verschijnen er ook weer lichtpuntjes aan de horizon.

Ik bleek een flink Vitamine D tekort te hebben. Dat verklaart in ieder geval waarom ik niet vooruit te branden ben. Zowel fysiek als mentaal, dat werkt lekker door. Daar heb ik nu medicijnen voor en zoals vaak gebeurt, als je eenmaal weet dat je iets hebt waar je iets aan kunt doen, lijkt het al wat minder erg. Langzaam krijg ik weer meer energie, die ik dan maar meteen inzet voor een korte blog.

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Dit jaar wat meer focus op het herstellen van mijn eigen balans; welke activiteiten doe ik waar, wanneer en waarom. De intentie en juiste mindset is key. Ik ben dan ook bezig met nieuwe dingen, maar daarover vertel ik later meer. Eerst even het volgende. Mocht je me gemist hebben hier, ik ben er dus weer☺️. En voor een hernieuwde kennismaking en voor mensen die me nog helemaal niet kennen, stel ik mij even voor.

Ik ben Gwen en als ik later groot ben, wil ik kunstenaar worden… of prima ballerina… nou, ik werkte hard aan beide dromen en werd toch communicatieadviseur. En ik ben ook nog eens vrij klein gebleven, haha!

Inmiddels combineer ik al mijn passies samen in het interieurontwerp: tekenen, presenteren, balanceren tussen wens, uitvoerbaarheid, duurzaamheid en mooie dingen maken. En hiervoor gebruik ik ook veelvuldig mijn communicatiekennis. Aandachtig luisteren, vertalen naar beeld en kleur, een indeling op maat, meubelvoorstellen en dat alles in een mooie presentatie gieten om vervolgens de klant omver te blazen met mijn advies. Ben ik toch niet voor niks 20 jaar communicatieprofessional geweest. De laatste drieënhalf jaar help ik met Quant aan huis particulieren en bedrijven met verrassend kleuradvies, praktische indeling met bijpassende meubels, verlichting en raambekleding, vloeren en accessoires. (Check mijn portfolio)

Thuis klus ik er regelmatig op los (en kom ik weer een paar dagen bij). Nieuwe kleuren, indeling en meubelstukken op maat maken, daar krijg ik energie van. Ik heb nog een waslijst die ik kan gaan afvinken van de zolder naar beneden. Dat levert altijd weer fijne inspiratie op voor mijzelf maar ook voor mijn klanten.

Nu ben ik moeder van drie pubers en vertel ik dat ze ‘moeten’ gaan doen waar hun hart sneller van gaat kloppen. “Volg je hart, doe wat je leuk vindt, zoek je echte passie.” Het puberantwoord is dan steevast: “Ja-haa ma-ham”… tja, mooi die open deuren, maar zie het maar eens te vinden. In het woord ‘moeten’ zit mijn valkuil; dus mijn voornemen voor 2022 is “Haal de moet eruit, maar wel vol goede moed vooruit!”

Doe jij echt waar je blij van wordt? Mijn reis blijft een ontdekkingsreis, afgelopen tijd was ik wel wat reismoe, maar uiteindelijk wordt het altijd weer vrijdag (mijn vertaling van na regen komt zonneschijn). Fijn weekend alvast

4 oktober 2021 #8 Kleur bekennen

4 oktober 2021 #8 Kleur bekennen

Veel verfmerken brengen ieder jaar voor het nieuwe woonseizoen DE nieuwe kleur van het jaar uit. Na de vakantie en zomerperiode is het namelijk weer tijd om naar binnen te gaan, je voor te bereiden op de winter. En dat winterklaar maken kun je ook doen door je huis een make-over te geven met een nieuwe kleur die bij je past. Ik heb me eigenlijk nooit wat van trends aangetrokken, lekker eigen wijs en eigen smaak. Maar als jij het moeilijk vindt om keuzes te maken, is zo’n nieuwe kleur van het jaar toch wel handig. Ben jij benieuwd naar wat de verfmarkt ons te bieden heeft? Ik heb een viertal trendkleuren en hun uitleg in een nieuwe blog voor je op een rijtje gezet.

Flexa Bright Skies De Flexa kleurexperts hebben Bright Skies gekozen. Een licht en luchtige kleur blauw, die open en goed voor de geest is. Een revitaliserende tint die de positieve effecten van de natuur in huis haalt en nieuw leven in elke woonruimte blaast.

Karwei Ginger Gold Karwei noemt het een pure, pittige natureltint die jouw interieur laat stralen. De beige-gele trendkleur Ginger Gold is een warme kleur die dicht bij de natuur ligt, en die rust en warmte in je huis brengt. Laat je inspireren door deze veelzijdige kleurtrend en haal de natuur naar binnen.

Histor Olive Sprig Groene oase. Tijdens de pandemie speelde het leven zich vooral binnenshuis af en groeide de wens om de natuur naar binnen te halen. Dat zie je terug in de interieurtrends. Olive Sprig is een natuurlijke kleur en heeft een positieve uitstraling. De kleur staat voor groei en de veerkracht van de natuur.

Colora Re-used Card Board De trendkleur van Colora is een pure craftskleur, dat eerlijkheid en eenvoud uitstraalt en moeiteloos combineert. De trendkleur Re-used Cardboard is een ideale basiskleur: neutraal, natuurlijk en sfeervol.

Elk merk heeft naast de trendkleur voor 2022 ook meerdere kleurpaletten samengesteld, met mooie inspiratiebeelden zodat het keuzeproces voor kleuren in je woning nog makkelijker wordt. Het is je vast niet ontgaan dat het zonnige geel, gouden en okertinten mijn favorieten zijn. Dus toen Karwei de kleur Ginger presenteerde, werd ik helemaal blij. Ik kan deze kleur werkelijk overal in mijn huis kwijt. In mijn hoofd dan weliswaar. Ik denk dat manlief nog aan het wennen is aan de vorige verfklus van de schouw in de kleur Racing Riksja van @vestinghpaint.

Kleuradvies Van welke trendkleur word jij blij? Of zie je nu door de bomen het bos niet meer? Ik help je graag met een kleuradvies. We bepalen samen jouw ideale sfeer en kleurenpalet. In een overzichtelijk plan krijg je ook heel praktisch een verdeling van de te schilderen wanden met kleurnummers, soort verf en wat er nodig is om jouw woonkamer een metamorfose te geven. Je kunt daarna direct verf bestellen, kluskleding aan en schilderen!

26 juli 2021 #7 Huiselijk

26 juli 2021 #7 Huiselijk

Na de presentatie van een groot kantoorproject in Zwolle – ik mocht na de multifunctionele ruimte/kantine nu de rest van de ruimtes aanpakken – kreeg ik als compliment dat het er veel huiselijke elementen in het ontwerp zitten. Dat komt heel prettig en natuurlijk over. Fijn, missie geslaagd...voor de presentatie dan;-)

Ik vind dat de plek waar je veel uren per week doorbrengt dan ook best huiselijk mag aanvoelen. Iedereen heeft zijn eigen bureau met alle praktische zaken en vereisten om te werken. Het is echter ook prettig om even op een andere manier te overleggen of iets door te nemen. Bijvoorbeeld aan een hoge bartafel of juist in een prettige fauteuil. De entree is ingericht als kleine zitkamer. Als je als gast even moet wachten op je afspraak, zak je lekker met een kop koffie in de bank met een tijdschrift.

Deze stijl van inrichten sluit mooi aan bij de kernwaarden ‘persoonlijk’ en ‘samen’. De ruimtes voelen prettig, je voelt je er snel thuis zodat het samenwerken goed van start kan gaan. De huisstijlkleuren heb ik soms subtiel en soms als wauweffect in alle ruimtes gebruikt. Het oranje en blauw maken de inrichting echt krachtig. Maar de basis is rustig, een eikenhoutlook pvc-vloer en licht- en donkergrijze wanden met in elke ruimte een accentwand.

Deze twee foto’s zijn alvast een voorproefje en voorzien van een filter. Door de verschillende levertijden van meubels en planningen van uitvoerende partijen, zet ik de laatste puntjes op i na mijn vakantie. Dan maak ik ook meer foto’s voor mijn portfolio. Wordt vervolgd dus…

Meer weten? Ben je benieuwd wat ik kan betekenen voor jouw bedrijf en kantoor. Bel me en samen kijken we of ik een interieur kan creëren dat perfect aansluit bij je merk!

8 juli 2021- #6 - Samenwerken

8 juli 2021- #6 - Samenwerken

Zelfstandig ondernemer zijn, heeft veel voordelen. Zeker als je een groot gezin hebt, zoals ik. Maar ik merk ook dat ik mezelf best vaak opsluit in huis. Daar is immers ook mijn kantoor. En als je veel thuis bent, raak je ook snel afgeleid en sta je vaker de was te doen dan daadwerkelijk te werken aan je opdrachten. Dat is een van de redenen dat ik vanaf vandaag iedere donderdagochtend met Katja van Personal Green samen aan tafel ga werken. De locatie wisselen we af, maar het kan ook wel eens op een fijne werkplek buitenshuis zijn.

Gezellig samen opstarten met een kop koffie en een praatje. Daarna maken we een rondje langs de projecten die we hebben lopen en wisselen we ideeën uit om bijvoorbeeld onze zichtbaarheid te vergroten. Daar waar twee meer weten dan één, helpen we elkaar en verbeteren we onszelf. Maar ook is het af en toe nodig een spreekwoordelijke schop onder de kont te krijgen. Is toch lastig als je dat altijd maar zelf moet doen. Als laatste mag de humor niet ontbreken, heerlijk lachen om flauwe grappen en een dosis cynische zelfreflectie maakt dat we het ook niet allemaal te serieus moeten nemen. Ook tijdens het werk, kun je genieten van het leven.

Het is fijn om iemand uit het vak te hebben om mee te sparren over trends, nieuwe merken, wandbekleding of verlichting. Vandaag stond in het teken van ‘samenwerken’. Daarom zijn we gestart met schrijven van een review voor de ander over onze samenwerking. We kennen elkaar al heel lang en voelen elkaar aan. Samen gaan we op zoek naar inspiratie bij winkels en delen ervaringen. Waar ik meer in mijn hoofd zit, is zij heel praktisch aangelegd. En natuurlijk verrijkt haar plantenkennis mijn adviezen voor de klant. Hieronder kun je mijn review over Katja lezen.

Na het schrijven van de review heb ik weer stappen gezet om mijn website en de inzet van social media te verbeteren met een hernieuwde aanpak. Door een andere blik en mening van buitenaf, kom je steeds weer tot nieuwe inzichten. Maar het helpt ook om je nieuwe ideeën te pitchen en testen of het ook zo overkomt als dat je bedacht had. Al met al, ik krijg er meer energie van. Ik kijk nu al uit naar volgende week donderdag!

Review Katja van Ewijk, Personal Green Ik werk heel graag samen met Katja. We vullen elkaar intuïtief erg goed aan. Samen lekker out of the box helemaal in de wensen en karakters van de klant kruipen om deze zo goed mogelijk te helpen en echt te verrassen met mooie en groene interieurs. Door Katja ben ik gaan inzien dat het interieur en de mensen die er in leven pas tot zijn recht komen als er 'echt' aandacht wordt besteed aan planten. Haar altijd vrolijke en kleurrijke energie geeft alles glans! Ze werkt altijd met de laatste trends maar weet als geen ander de juiste planten bij de klant te plaatsen. Ook al heb je geen groene vingers, met de juiste verzorgingstips (of compleet uitgewerkt plan) kan iedereen het.

26 juni 2021 - #5 - Presenteren

26 juni 2021 - #5 - Presenteren

Altijd spannend zo’n presentatie bij klanten thuis, zo ervaar ik dat ook. Ik ga namelijk altijd even twijfelen; vinden ze de kleuren wel mooi, passen de meubels bij hun stijl, ik heb – eigenwijs als ik ben – een gaaf behang bedacht terwijl ze geen behang wilden, et cetera. Dat dat niet nodig is, blijkt steeds weer uit de hartverwarmende reacties van klanten.

Mensen vinden het namelijk echt fijn om mooie beelden te zien die na de aanpassingen of verbouwing gewoon hun eigen huis vormen. De tekeningen spreken tot de verbeelding en hun eigen verbeeldingskracht wordt ineens aangezet. Dat is het mooie van dit proces. Ik neem de klant mee aan de hand door de voorstellen en langzaam zie je alles op z’n plaats vallen. Meestal ga ik weer met zoveel energie de deur uit, dat ik het gevoel heb dat ik zelf die verbouwing ook nog wel kan fiksen. Ik houd het wel bij bedenken!

Zo ook bijgaand kleuren- en materialenpalet. Dat presenteerde ik gisteren aan de klanten die na een aantal weken heel nieuwsgierig waren. De kleuren waren voor hen niet verrassend. Deze hadden we tijdens de brainstorm al besproken en op dat moment leken ze heel ver uit elkaar te liggen. Ik had namelijk haar wens van een frisse lichtblauw en zijn behoefte aan warmte met een aardetint samengebracht in een natuurlijk en rustgevend kleurenpalet. Door de kleuren aan te vullen met veel licht eikenhout, zwart staal en licht-doorlatende stoffen in een donkere kleur, is het geheel in balans: rust, veel warmte en een tikkie stoer. Dus uiteindelijk toch verrassend. Zo leuk kan het zijn.

Daarnaast ontwierp ik een werkplek voor twee personen die dankzij een verticale lattenstructuur toch een heel open uiterlijk kreeg. Dat was nodig aangezien de werkplek op een donkere plek in huis wordt gemaakt. Met een goede daglichtlamp op het bureau en ledstrips in de planken creëer je een ontspannen sfeer waar je goed in kunt werken. Ben je nieuwsgierig geworden naar de presentatie? Deze vind je terug in mijn portfolio.

09-04-2019

#4 – Waarom doe ik wat ik doe…

De vraag “waarom doe je wat je doet?’ heb ik in mijn vorige werk vaak gesteld aan opdrachtgevers. Nu stel ik deze vraag regelmatig aan mezelf. Dat is nodig, want ik moet toch kunnen vertellen waarom ik zo...   Meer


18-03-2019

#3 – Interieuradvies Rode Kruis Tilburg – een interview over mijn kleuradvies

Dankbaar en vooral trots ben ik op de kans die Rode Kruis Tilburg mij gaf om een geweldige ervaring op te doen in mijn vakgebied: interieurontwerpen en styling. Vandaag een kijkje in deze bijzondere opdracht....   Meer


12-03-2019

#2 - Merkbeleving in je interieur

Na mijn besluit om totaal iets anders te gaan doen, kom ik toch steeds weer in aanraking met het communicatievak. Interieurontwerpen betekent namelijk net zo goed het vertalen van persoonlijke wensen en...   Meer


25-02-2019

#1 - En flits: het is bijna twee jaar verder!

Ik weet het nog goed. Ik kondigde in april 2017 aan dat ik een break nam. Meer tijd voor mijn gezin en tijd voor bezinning. De reacties waren hartverwarmend. Velen volgen me ook nog steeds via social...   Meer

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn